Slutarbete

Slutarbetsveckorna är i gång. De flesta har begett sig till andra platser för att skriva/ fota/ göra radio.
Jag sitter ensam i klassrummet och har telefonen för mig själv.

Nu kör vi!Sandra Björk

Sommar och sol

Nu börjar vi känna vittring av det kommande sommarlovet. Det är blott fem veckor kvar av det här läsåret och jag tror att alla håller med om att ettan har passerat med obehagligt snabba steg. Men det är väl så det är när man har roligt. 

Fem veckor återstår och de kommande två ska vi ägna åt våra slutarbeten. Det ska bli en huvudartikel med två biartiklar och ämnet är valfritt. Själv kommer jag att dyka djupare i ett jobb som jag påbörjade under min praktik. En djupdykning i nätdroger och hur de har fått fäste i min hemkommun Arjeplog. 

Artiklarna ska om tre veckor vara skrivna och färdiga för korrekturläsning och redigering. Kul med ett större projekt som man får mycket tid till!

Snart är det också dags för besökshelgen. Vi ser fram emot att möta de själar som till hösten kan bli de nya ettorna!

Sofie Abrahamsson 


Sommarvikariat åt många ettor!

Vi hade alla givande och roliga veckor på praktiken. Alla skötte sig bra och i ettan har 13 av 15 personer fått sommarvikariat!

Webb och grävtips!

Hallå där,
Förra veckan gjorde vi ett roligt arbete - arbetsreportage. Jag var hos en potatishandlare, andra var hos pizzabagare, dagisfröknar, sopgubbar osv.
Idag är Mikael Pettersson från SVT här och berättar om sitt arbete och ger oss tips till bra grävtekniker. Mycket intressant dag!

Nina Eriksén

RSS 2.0